MODUS LOOP - Livscykel med inbyggd hållbarhet

Modus LOOP är namnet på vårt cirkulära ekosystem. Ett ekosystem som genom långsiktighet, under fastighetens livscykel, ger mätbara fördelar för miljön och ekonomin. Nyckeln är att se väggarna som en del av inredningen. Att inreda i stället för att bygga.

Genom att vända på ordningen – att installera väggarna i slutet på projektfasen i stället för i början kan de enkelt demonteras, rekonditioneras och återbrukas i nya positioner.

Modus LOOP Nybyggnation

Det är viktigt att göra rätt från början. Nyinstallerade väggsystem ska ha förutsättningar att cirkulera i fastigheten under lång tid. Vårt mål är att minst 90 % av väggarna ska kunna återbrukas i nya rumsbildningar. För att detta ska lyckas är det viktigt att väggarna är genomtänkta och anpassade för återbruk och rekonditionering.

Våra säljare är experter på våra väggsystem och är behjälpliga vid utformning av ett rumskoncept där väggarna är kärnan. Kontakta någon av dem här.

Modus LOOP Förvaltning

Konceptefterlevnad är A och O. För att rumskonceptet ska ge alla de fördelar man projekterat för är det av yttersta vikt att man i förvaltningen har god insyn i hur konceptet är utformat, installerat och under vilka förutsättningar.

Till varje inredd fastighet tillsätter vi en ansvarig kontakt från Modus Direkt. Denna kontaktperson ska bistå förvaltningen i alla frågor och ärenden som rör fastigheten och våra väggsystem. Vår dedikerade kontakt från Modus Direkt är väl insatt i rumskonceptet, fastigheten och strävar mot att återbruka så mycket som möjligt. Vi lägger stor vikt vid att hyresgäster och förvaltare upplever enkelheten och fördelarna med rumskonceptet.

Vill du komma i kontakt med en av våra säljare på Modus Direkt hittar du dem här.

Modus LOOP Större ROT

Vid en större ROT får rumskonceptet bekänna färg på riktigt. Materialet återbrukas i nya rumsbildningar vilket resulterar i stora tids- och kostnadsbesparingar och inte minst ett minimalt C02-avtryck.

Projekteringen av nya rumsbildningar kan göras i ett tidigt skede, utan behov av platsinventering. Vi har full kontroll på vad som är inbyggt och var materialet finns. Vi bistår den anlitade arkitekten med information om de väggsystem som finns tillgängliga och hur dessa kan användas för att skapa nya rum.

Det är aldrig för sent att göra rätt. I samband med att fastigheten genomgår en större förändring kan man, om man inte redan gjort det, installera ett rumskoncept som lever vidare i fastigheten över tid.

 

Modus LOOP Inbyggda resurser

För att Modus LOOP ska fungera över tid krävs en välfungerande organisation med rätt förutsättningar.  Därför har vi satsat på egna fabriker, både för snickeri- och glasproduktion, tillsammans med strategiskt placerade logistiklösningar för att kunna stödja en fastighet under hela dess livscykel.

Med erfaren organisation och goda digitala system kan vi känna oss trygga i att vi har den information vi behöver när vi behöver den. Det är inte ovanligt hos oss på Modus att vår organisation följer en fastighet under 10-20 år.

Modus LOOP Cirkuläritet på riktigt

Med alla de rumsförändringar som kommer att göras under fastighetens livscykel – som kan vara uppåt 100 år – kan man enkelt förstå vilka enorma besparingar man kan göra om man valt att inreda med väggar istället för att bygga. Dels vad gäller tid och kostnader, men framför allt vad gäller klimatavtrycket.

Bygga cirkulärt är inte så komplicerat som det låter.

Låt oss ta ett möte, så förklarar vi allt.

EPD:er och komplett dokumentation

Alla Modus produkter har komplett miljövarudokumentation. Ur produkternas EPD:er kan du hämta den livscykeldata ditt projekt behöver. Alla produkter är certifierade enligt branschens krav.

En livscykelanalys (LCA) tydliggör skillnaderna

En livscykelanalys (LCA) tydliggör skillnaderna Det framkommer, i den externa utredning, utförd av Swecos, att miljöpåverkan minskar med 95% (motsvarande 27 kilo CO2 per kvadratmeter vägg) om Du väljer att använda Dig av Modus Uni Wall jämfört med en traditionell, platsbyggd, vägg under fastighetens livscykel. När det är dags att flytta väggen, vid ombyggnation, visar sig de enorma skillnaderna.